eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Tagadják a pártok, hogy adományt kaptak volna a Strabagtól

A parlamenti pártok cáfolják, hogy a Strabag üzleti előnyszerzés céljából adományokat nyújtott volna számukra. Ezt hétfői számában vetette fel ismét a Profil című osztrák magazin.

A Profil osztrák hírmagazin hétfői számában ismét felelevenítette azokat a vádakat, hogy a Strabag építőipari konszern üzleti előnyszerzés céljából magyarországi pártoknak nyújtott adományokat.

A hetilap által nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a cég kapcsolatot keresett az összes magyarországi párttal, nyilatkozatot azonban csak az egyik párt szóvivője vállalt - ő is csak később -, a képviselők vagy közleményt adtak ki, vagy a párt egy korábbi nyilatkozatát ajánlották figyelmünkbe.

Az MSZP részéről Nyakó István, a párt szóvivője a távirati irodának csupán annyit mondott: "erről két évvel ezelőtt is írt az osztrák lap, és az MSZP akkor is leszögezte, hogy nem kért és nem kapott pénzt a Strabagtól. Nem kívánunk beleszólni az osztrák belpolitikába".

Az SZDSZ hétfői közleményében az olvasható, hogy a párt a Profil cikkét az osztrák választási kampány bulváreseményének tartja, ezért a lap írását nem kívánja kommentálni. A közlemény kitér arra is, hogy az SZDSZ szabályos és átlátható gazdálkodást folytat, támogatóinak listáját a párt minden évben nyilvánosságra hozza a Magyar Közlönyben, így az bárki számára hozzáférhető és megtekinthető.

Kuncze Gábort, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori elnökét, akit a Profil cikke név szerint említ, nem tudtuk elérni.

A Fidesz részéről Szijjártó Péter, a párt szóvivője csupán annyit mondott: "A nyilvánvalóan felhevült hangulatú osztrák választási kampány küzdelmeiben nekünk nem dolgunk részt venni".

Az osztrák hetilap cikkében a Fidesz két név szerint is megemlített politikusát, Gyürk Andrást és Lezsák Sándort nem tudtuk elérni. Az MDF részéről Dávid Ibolya későbbre ígérte nyilatkozatát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Molnár Tamás az olaszok eltiltásáról: az olimpiai eszme megsértése nem maradhat következmények nélkül

Molnár Tamás az olaszok eltiltásáról: az olimpiai eszme megsértése nem maradhat következmények nélkül

A játékvezető rossz ítélete döntően befolyásolta az olasz–magyar olimpiai negyeddöntő alakulását, de feszült légkörben óriási nyomás nehezedett rá – mondta az InfoRádióban a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség vízilabda-bizottságának vezetője. A háromszoros olimpiai bajnok szerint az olaszok túlzottan is provokatívak voltak a következő párizsi meccsükön, és véleménynyilvánításra, tiltakozásra használták fel az olimpiai eszmét, ami nem tolerálható.

Elemzők: Benjamin Netanjahunak most lehetősége lenne a háború leállítására

Sokak szerint a zsidó állam számára ezt most olyan pillanat, mint amikor amerikai kommandósok likvidálták Oszama bin Ladent. „Kedveseim, a háború nem ért véget” – üzente a világnak Netanjahu, és elmondta, mi most a célja.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a fronton Kim Dzsongun katonái, Putyin megfenyegette Ukrajnát – Háborús híreink szombaton

Hamarosan a fronton Kim Dzsongun katonái, Putyin megfenyegette Ukrajnát – Háborús híreink szombaton

Észak-Korea 1500 különleges alakulat katonáját szállította Oroszország távol-keleti részébe, akiket a helyi katonai bázisokon képeznek ki, és valószínűleg bevetik őket az ukrajnai háborúban – közölte pénteken a dél-koreai titkosszolgálat. Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna nukleáris fegyvert hozzon létre – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna nem gondolkodik atomfegyver fejlesztésén, és a legutóbbi jelentésekben a kérdés kapcsán inkorrekt módon értelmezték Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentését – közölte az ukrán elnöki hivatal vezetője.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×