eur:
389.07
usd:
361.01
bux:
68624.81
2024. május 7. kedd Gizella

Annyi az útfelújítás, hogy nincs hova elterelni a forgalmat

A Népszabadságból kiderül: a BRFK szerint a budapesti út- és közműfelújítások, az útlezárással járó építkezések mára elérték azt a szintet, amikor már nem tudják hová terelni a forgalmat. A főváros ugyanakkor a rendőrséget hibáztatja a kaotikus közlekedésért.

Vidéken sem jobb a helyzet: pénztelenségük okán az önkormányzatok nem áldoznak közlekedésbiztonságra, helyette rendőrért kiáltanak.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy csaknem három hónapos tologatás után az ügyészség elrendelte a nyomozást a budapesti útfelújítások ügyében, melyben Demszky Gábor főpolgármester is érintett lehet. Idén júniusban ismeretlen tettes ellen tett büntetőfeljelentést két fideszes fővárosi képviselő az állami támogatások körüli visszaélések miatt. Várhatóan Demszky Gábort is kihallgatják, ugyanis a megbízások egy részét a megbízottja, vagy ő maga írta alá.

Az index.hu a Janics-Kovács kajakpáros terveiről ír. A háromszoros olimpiai bajnok kajakos Janics Natasa megvásárolta a szegedi Bárka éttermet, 27,2 millió forintos jutalmát ennek felújítására fordítja. Azt mondta, sok még a tennivaló, így a nyitás valószínűleg átcsúszik 2009-re. Társa, Kovács Katalin férjhez megy szeptemberben. Kovács Katalin úgy nyilatkozott: ha kipihente magát és feltöltődött, akkor dönt a jövőjéről. Azt mondta úgy érzi, nem Pekingben volt utoljára kajaklapát a kezében

A Napi Gazdaság a szocializmus idején adott hitelek visszafizetési üteméről ír. A költségvetés tavaly 3,5 milliárd forintos bevételre tett szert a rendszerváltás előttről örökölt állami kölcsönszerződések behajtásából, ami nagyjából a fele a 2006-ban elért összegnek. Az egykori baráti országokkal szembeni követelések értéke 11,4 milliárd forintra csökkent, de e követelések valódi értéke jóval kisebb. Oroszország már kifizette adóságát.

A Világgazdaság kiderítette, 80-90 felülvizsgálati kérelem érkezett a Nemzeti Fejlesztési ügynökséghez a munkahelyi képzési pályázatok elutasítása miatt. Ennek oka lehet, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség épp ilyen kérelem benyújtására bíztatta honlapján az elutasított pályázatok benyújtóit. A kérelmek magas száma miatt döntött az NFÜ az elutasítások felülvizsgálatáról.

A portfolio.hu cikke szerint lakáspiac az, amihez mindenki ért, és amiről mindenkinek van véleménye. Biztos, hogy mindenkinek van egy tuti tippje, hogy hol érdemes lakást venni, milyet és mennyiért. Ezenkívül mindenkinek megvan a saját elmélete, hogy mi a jó befektetés, merre megy a piac, és hol robbannak majd a lakásárak a következő 5 évben. A hírportál ezért igyekezett objektív maradni, és néhány törvényszerűséget összefoglalni, amelyre érdemes emlékezni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×