eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Négyes metró: a Keleti pályaudvarig minden állomáson késhet az építkezés

Nemcsak a Fővám téren, hanem a 4-es metró Keleti pályaudvarig tartó szakaszának minden állomásán kell késedelemre, ezért állásidő-fizetésre számítani - mondta Tarlós István. A fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője a beruházás vezetőinél tájékozódott.

Tarlós István az InfoRádiónak elmondta: a kivitelezők arról tájékoztatták, hogy mivel a 4-es metró már megkezdett beruházásnak számít, ez nem veszélyezteti az uniós támogatás elnyerését.

A főváros Fidesz-KDNP frakciószövetségének vezetője elmondta azt is: a Gellért téren a két alagút átjárhatóságát biztosító összekötő alagút körüli nehézségek megoldódni látszanak, így itt nem kell számítani időveszteségre.

Hozzátette: a metróépítés kapcsán új problémák is felmerültek. Tarlós István elmondta: nemcsak a Fővám téren fog állni hosszabb ideig az építkezés, hanem a Keleti pályaudvarig minden állomáson.

Az állásidő költsége több milliárdos lehet, és ezt a fővárosnak kell állnia - hangsúlyozta Tarlós István, aki szerint továbbra is kétséges, hogy a többletköltségeket a város akár részben is fedezni tudja-e a rendelkezésre álló pénzből.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×