eur:
388.54
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Erjedő, fogyasztásra alkalmatlan sűrítményt találtak Szobon

Feldolgozásra és fogyasztásra alkalmatlan, többségében erjedő, több száz tonna paradicsom- és gyümölcssűrítményt találtak a hatósági állatorvosok Szobon, a Szobi Szörp Zrt. telephelyén.

Helik Ferenc, a fővárosi és Pest megyei helyettes főállatorvos elmondta, hogy a három éve felszámolás alatt lévő cég telephelyén lakossági bejelentést követően tartottak hatósági állatorvosi ellenőrzést. A helyszínen 750 tonna, hordókban tárolt, jelöletlen, vagy nem az előírásoknak megfelelően jelölt élelmiszer alapanyagot, félkész, vagy készterméket találtak. Többségük paradicsom- és gyümölcskoncentrátum.

Az ellenőrzés során, a telephelyen megjelent egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei konzervgyár képviselője, aki jelezte, hogy a vizsgált termékekből árverésen vásárolt meg és szállított a telephelyére 25 kamion, 440 tonna paradicsom- és szilvasűrítményt. A hatóság értesítette a megyei illetékeseket, akik a helyszínen megállapították, hogy a szilvasűrítmény már erjedt és fogyasztásra alkalmatlan, akár csak a paradicsomsűrítmény.

A feldolgozásra és fogyasztásra alkalmatlan termékek a fogyasztókhoz nem jutottak el - erősítette meg Helik Ferenc. Hozzátette, hogy a lefoglalt tételeket egyenként vizsgálják meg és ennek alapján döntenek arról, hogy melyeket kell megsemmisíteni, de valószínűnek nevezte, hogy a hordókban tárolt, néha beazonosíthatatlan termékeknek döntő többsége erre a sorsa jut.

A hatóság megindította az eljárást, ami minden bizonnyal élelmiszerbiztonsági bírság kiszabásával zárul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×