eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Mikola: A 3,8 milliárd csak visszacsepegtetés

Mikola István szerint csupán visszacsepegtetés az a 3,8 milliárd forint, amit a gerincsebészeti beavatkozások, illetve a térd- és csípőprotézis-műtétek finanszírozására szán a kormány. A honatya szerint el kellene törölni a beavatkozások számának korlátozását és újra kell gondolni a kórházi struktúrára vonatkozó szabályozást. A képviselő árnyalta az egészségügyi privatizációval kapcsolatos véleményét is.

Csupán "visszacsepegtetésnek"tartja a több milliárd forintos forráskivonáshoz képest Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa, hogy a kormány 3,8 milliárd forintot ad a gerincsebészeti beavatkozások, illetve a térd- és csípőprotézis-műtétek finanszírozására. Úgy  fogalmazott: az elmozdulás nem elegendő, az ágazat helyzete folyamatosan romlik, a sürgősségi és a baleseti sebészeti ellátás pedig az összeomlás szélén áll. Az említett ellátásoknál különösen hosszúak a várólisták.

A honatya szerint el kell törölni az egészségügyi ellátásokra vonatkozó teljesítményvolumen-korlátot, azaz az elvégezhető beavatkozások számának maximalizálását és újra kell gondolni a kórházi struktúrára vonatkozó szabályozást, valamint definiálni kell a súlyponti kórház fogalmát. Mikola István hangsúlyozta: a Fidesz partner minden olyan egyeztetésben, amely jobbítja az egészségügy helyzetét.

Mikola István először lépett a sajtó nyilvánossága elé azóta, hogy az egri Markhot Ferenc kórház privatizációjáról mondott véleménye miatt néhány hete többen is bírálták. Akkor a politikus pártja hivatalos álláspontjával szembemenve egy fórumon azt mondta: a privatizáció nem az ördögtől való.

Most viszont véleményét árnyalva azt hangsúlyozta, hogy a magánosítás csak akkor valósítható meg az egészségügyi intézménynél, ha annak fenntartója politikai és társadalmi konszenzust teremt a kérdésben.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×