eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Röszkénél órákig kell várni, Letenyénél jól halad a forgalom

Mindkét irányban háromórás várakozásra kell számítani Röszkénél - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban. Letenyénél nem kell hosszabb ideig várakozni.

Röszkénél a kilépő oldalon a hét elejére várhatóan megszűnik a jelentős torlódás, belépéskor azonban egészen szeptember elejéig megnövekedett forgalomra kell számítani.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője emlékeztetett arra, hogy a torlódást továbbra is a török és a szerb vendégmunkások haza-, illetve Nyugat-Európába utazása okozza. Arról is beszélt, hogy jelenleg hat sávon engedik át a forgalmat.

Szenti Szabolcs azt ajánlotta, hogy a magyar utazók válasszák a tompai, vagy a tiszaszigeti átkelőhelyet, utóbbi reggel 8 és este 6 óra között tart nyitva. Megismételte: több ezer példányban magyar, angol, német és szerb nyelvű szórólapokat készítettek, amelyeken feltüntették a kerülőutakat.

Csúcsszezon

Letenyénél a megnövekedett kocsisor ellenére nem kell jelentős várakozásra számítani - közölte az illetékes határrendészeti kirendeltség vezetője. Kővágó Károly az InfoRádióban elmondta: jelenleg öt sávon engedik át a szomszédos országba a járműveket.

Hozzátette: a kiutazók többsége cseh és szlovák állampolgár, de lengyelek és magyarok is nagyobb számban indultak útnak. Arról is beszélt, hogy várhatóan a legnagyobb forgalom esetén sem haladja meg a várakozási idő a fél órát.

Közben a Horvát Autóklub arra hívta fel a figyelmet, hogy autópályáikon jelentős torlódásra kell számítani a tengerpart irányába és az onnan visszafelé tartó járművek miatt. Horvátországban ezen a hétvégén várják az idei nyári szezon legnagyobb autóforgalmát, elsősorban az Olaszországban megkezdődött szabadságolások miatt.

Kamionossors

A magyar-ukrán átkelőhely záhonyi oldalán több mint 10 órás várakozásra kell számítaniuk a kamionosoknak a megnövekedett forgalom miatt - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Alföldi Regionális Parancsnokságának sajtószóvivője.

Kupecz József azt mondta: a személyforgalomban egy óránál többet sehol nem kell állni a kelet-magyarországi határátkelő helyeken.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×