eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Több pénzt kap számos egészségügyi intézmény

Az egészségügyi tárca 5,7 milliárd forintot csoportosít át az Egészségbiztosítási Alap év végére várható maradványából - jelentette be az egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

Székely Tamás elmondta: a pénzt egyebek mellett a kistelepülések háziorvosai ügyeleti díjazásának 15-20 százalékos megemelésére, az egynapos ellátások számának bővítésére, a várólisták csökkentésére, valamint az üzemanyag-áremelkedés kompenzációjára fordítják. Utóbbira 270 millió forint jut.

A háziorvosok alkalmanként 50 forintot kapnak az egészségbiztosítási jogviszony ellenőrzéséért. A teljesítményvolumenkorlát megemelésével jutalmazzák azokat az intézményeket, amelyek az előírásoknak megfelelően vezetik a várólistákat, és a súlyponti kórházak is több pénzt kapnak.

Az év végén várhatóan 10 milliárd forint marad az Egészségbiztosítási Alap kasszájában.

Az egészségügyi miniszter hozzátette: az 5,7 milliárd forintos többletet szeptember elsejétől kaphatják meg az intézmények. Székely Tamás szólt arról is, hogy a csütörtöki balesetben összetört helikoptert még pénteken pótolja a bérbeadó cég.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×