eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Fidesz: mindenhová érjen ki a mentő negyedórán belül

Magyarországon 26 olyan település van, ahova esélyük sincs kiérni a mentősöknek 15 percen belül - mondta az InfoRádiónak Horváth Zsolt fideszes képviselő. Az ellenzéki politikus szerint már az Orbán-kormány ideje alatt készen voltak a tervek az új mentőállomások megépítésére, ám azóta sem történt semmi az ügyben.

A Fidesz azt kéri a kormánytól, biztosítsa mindenkinek a lehetőséget, hogy 15 percen belül hozzáférhessen a mentőszolgálat által nyújtott az egészségügyi sürgősségi szolgáltatásokhoz - mondta Horváth Zsolt, a párt országgyűlési képviselője.

A politikus kifejtette: még mindig vannak olyan térségek az országban, ahol baj estén nem ér ki a mentő a nemzetközileg elvárt időn, 15 percen belül.

Horváth Zsolt szerint a mentés kapcsán az volt az utóbbi hetek "legarcpirítóbb" kijelentése, amikor a kormányszóvivő azt mondta: komoly eredménynek kell tekinteni, hogy a mentők az esetek háromnegyed részében 15 percen belül a helyszínre érkeznek.

A fideszes politikus emlékeztetett: az Orbán-kormány idején a kiérkezési idő - egy akkor elkészített felmérés szerint - 75-78 százalékban 15 percen belüli volt. A politikus közölte: a kormányszóvivő kijelentése azt mutatja, hogy e téren az elmúlt hat évben nem volt előrelépés.

A képviselő elmondta: jelenleg 26 olyan térség, úgynevezett fehér folt van az ország területén, ahol esély sincs arra, hogy a mentő az elvárt időn belül kiérkezzen. Mint mondta, a kormánynak e helyzet javításán kellene dolgoznia.

Horváth Zsolt hozzátette: a fővárosban az útlezárások miatt jelenleg is van 5-6 olyan körzet, ahová átmenetileg ugyan, de nem tud az elvárt idő alatt megérkezni a mentőautó.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×