eur:
389.65
usd:
361.83
bux:
68487.11
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Balaton: 17 embert mentettek ki a vízből a hétvégén

Összesen 17 embert menekítettek ki a hétvégén a Balatonból a vízirendőrök. A kapitányság vezetője elmondta: sokakat sodort el a víz, de olyan is történt, hogy eltört egy szörfös árbóca, vagy felborult egy katamarán.

Jó idő volt a hétvégén, a Balatonon ráadásul tartós volt a vitorlázószél is, így kemény hétvégét zártunk - mondta az InfoRádiónak Horváth László, a balatoni vízirendőrök vezetője. Több fürdőzőt besodort a víz, főleg a déli parton. Összesen 17 főt mentettünk ki két nap alatt, de senki sem fulladt a vízbe - jegyezte meg.

Egy vitorlás fönnakadt egy homokpadon, felborult egy katamarán és egy műanyag kenu - sorolta a hétvége eseményeit Horváth László. Megtörtént, hogy elfáradt egy szörfös, egy másiknak pedig eltört az árbóca. Besodródott egy egész csónakázó család is, akik nem tudtak kievezni, és elsodort a szél egy gumimatracon fekvő fürdőzőt.

A 17 fő igen magas szám - mutatott rá a vízirendőrök vezetője. Évente összesen 200-250 életmentést hajtunk végre. Az ilyen hétvégéken erőinket átcsoportosításával fokozzuk a jelenlétet egyes partszakaszokon - fejtette ki, hozzátéve: ha kell, meg tudják duplázni a hajószámot is.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×