eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Még nem tudni, mekkora állami támogatást kap a Mercedes

Nem hozta nyilvánosságra a gazdasági minisztérium államtitkára a Kecskemétre települő Mercedes gyárnak ígért támogatások mértékét. Garamhegyi Ábel a kormányszóvivő tájékoztatóján annyit mondott: az unió által engedélyezhető maximumot ajánlották a Daimler-Benz cégnek.

Az Európai Unió által engedélyezhető maximális támogatást kínálta Magyarország a Daimler-Benz cégnek, mondta Garamhegyi Ábel, a gazdasági minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón. A támogatást adókedvezmény, és készpénz, valamint megfelelő munkaerő biztosítása alkotja.

Arról, hogy mekkora a maximálisan ajánlható támogatás, vagyis a pontos összegéről az államtitkár nem nyilatkozott. Azt mondta, ezt először Brüsszelnek jóvá kell hagynia, és nem akarja, hogy a magyar közvélemény előbb ismerje meg a támogatás mértékét, mint az Európai Bizottság.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere a hvg.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a csökkenő iparűzési adó, a város logisztikai helyzete, a főiskolai és a szakiskolai oktatás és az egyéb feltételek gyors biztosítása alapvetően hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Daimler-Benz Kecskeméten építi fel új gyártóüzemét.

Emlékeztetett arra: a közgyűlés gazdaságélénkítést szolgáló korábbi döntése értelmében a helyi iparűzési adó 2 százalékról fokozatosan 1,5 százalékra csökken öt év alatt a városban. A város további különböző kedvezményeket nyújt a német befektetőnek, amelyeket azonban egyelőre nem hoznak nyilvánosságra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×