eur:
385.42
usd:
355.1
bux:
67938.94
2024. május 21. kedd Konstantin

Engedély nélküli manőver okozta a kiképző gép tragédiáját?

Kecskeméten megkezdték a Fehérgyarmatnál pénteken lezuhant katonai oktatógép fekete dobozának vizsgálatát. A géppel vélhetően olyan manővereket hajtottak végre, ami nem volt engedélyezett és nem tartozott a repülési feladatok közé.

Kecskeméten megkezdték a Fehérgyarmatnál pénteken lezuhant katonai oktatógép fekete dobozának vizsgálatát - közölte a Debreceni Katonai Ügyészség vezetője.

Mózes Zoltán ezredes elmondta: a két halálos áldozatot követelő baleset helyszínén vizsgálódó ügyeletes katonai ügyész szerint a repülés során megsérthették a légi közlekedés szabályait.

A géppel vélhetően olyan manővereket hajtottak végre, ami nem volt engedélyezett és nem tartozott a repülési feladatok közé.

Mózes Zoltán hozzátette: a katonai ügyészség ezért a büntetőeljárási szabályok szerint lefoglalták azokat a tárgyakat, köztük a repülési adatrögzítőt, más néven a fekete dobozt, amelyek segítségével megállapíthatják, hogy történt-e bűncselekmény a repülés során.

Az ügyész szerint a vizsgálathoz szükség van a szemtanúk kihallgatására, és olyan szakértői vélemény beszerzésére, amely segíthet a baleset megítélésben.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×