eur:
389.64
usd:
361.97
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Képek a lezuhant helikopter utasainak mentéséről

A baleset a nagybajomi Mélyéger elnevezésű erdőrészletnél történt. A polgári helikopter felszállás közben földnek csapódott, bezuhant az erdőbe és az oldalára fordult, de a gép nem gyulladt ki. A sérülteket mentőhelikopterrel illetve mentőautóval a kaposvári, a pécsi és a zalaegerszergi kórházba szállították.

A Somogy megyei rendőr-főkapítányság ügyeletére vasárnap 14 óra 29 perckor ért a riasztás a légi balesetről - írja a sonline.hu.

A helikopteren öten, köztük egy hölgy tartózkodott, közülök hárman sérültek súlyosan meg egyikük állapota életveszélyes.

A balesetet szenvedett Gazella SA 34 típusú helikopter a Magyarországon bejegyzett AirInvest Kft. tulajdonában van és Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának birtokáról, a régi munkásőr bázis területéről szállt fel.

A kifutó pálya és a szerencsétlenség helyszíne mindössze 100-150 méterre van egymástól.

- A felszállás után három durranás hallatszott, mint amikor utógyújtása van egy motornak - mondta Csányi Sándor. - Száz métert repülhetett a gép, nem tudott felemelkedni. Az volt a szerencséjük. A mezőgazdasági területen a vadkárt akarták felmérni. A fülem után úgy vélem, hogy a motorral lehetett probléma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×