eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Fidesz kérdez: Miért volt szüksége a miniszterelnöknek öltözködési tanácsokra?

A Miniszterelnöki Kabinet pazarló módon rendelt tavaly tanulmányokat külső cégektől - állítja Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója. A politikus ezt azután mondta, hogy átnézte a kabinet 2007-es, 5 millió forintnál kisebb értékű szerződéseit. Budai Bernadett kormányszóvivő viszont azt állítja: a kabinet csak olyan munkák elvégzésére bízott meg külső céget, amelyre a szakminisztériumok apparátusa kapacitás-, vagy szakértelemhiány miatt nem volt alkalmas.

Több olyan tanulmányt is rendelt a tavalyi évben a Miniszterelnöki Kabinet, amelyeknek az elkészítése a szaktárcák feladata lett volna - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója, miután átnézte a kabinet által 2007-ben megkötött 5 millió forintnál kisebb értékű tanácsadói szerződéseket.

Hozzátette, emiatt a Fidesz úgy látja, hogy a kormány pazarló módon bánik az adófizetők pénzével, mivel 90 millió forint olyan feladatok ellátására ment el, amelyeknek egy részét ezért fizetett köztisztviselőknek kellett volna ellátniuk, más része pedig megkérdőjelezhető.

"Miért volt szüksége a miniszterelnöknek öltözködési tanácsokra, vagy miért rendeltek meg a már megbukott egészségügyi reformmal kapcsolatban tanulmányokat?" - tette fel a kérdést Répássy Róbert.

A szerződések listáját egyébként nemrég hozta nyilvánosságra a kabinet, ezután kívánt betekinteni a szerződésekbe a politikus.

Budai: minden kormány bízott meg külsősöket

A Fidesz frakcióigazgatója a dokumentumok alapján négy tanulmány nyilvánosságra hozatalát kérte a Miniszterelnöki Kabinettől. Az egyik öltözködési tanácsokat adott, egy másik az egészségügyi reformmal kapcsolatos kommunikációs tanácsokat nyújtott, a harmadik egy, a Batiz Consulting Kft-vel kötött szerződés, a negyedik pedig az élettársi viszonnyal kapcsolatos kérdéseket taglalja.

Budai Bernadett kormányszóvivő reagálásában elmondta: a Fidesz rendelkezésére bocsátják az említett tanulmányokat. Hozzátette, a kabinet csak abban az esetben bízott meg külső szakértőt bármilyen munka elvégzésére, amennyiben a szakminisztériumok apparátusa kapacitás-, vagy szakértelemhiány miatt nem volt alkalmas ennek a feladatnak az ellátására.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: mindig minden kormány alkalmazott külső szakértőket bizonyos feladatok elvégzésére. Példaként említette az olimpia megvalósíthatóságának 500 millió forintos értékű tanulmányát, amelyet nem az Ifjúsági és Sportminisztérium készített, hanem külső cég.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×