eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Répássy belenézne Gyurcsány kabinetjének szerződéseibe

A fideszes Répássy Róbert betekintene a miniszterelnöki kabinet elmúlt egy évben kötött, ötmillió forint alatti szerződéseibe, mert szerinte számos esetben megkérdőjelezhető a kiadások szükségessége. A Fidesz frakcióigazgatója levelet írt Ficsor Ádám miniszterelnöki kabinetfőnöknek, melyben arra kéri a kabinetfőnököt: tegye lehetővé, hogy betekinthessen a szerződésekbe.

A miniszterelnöki kabinet összesen több mint 90 millió forint értékben kötött ötmillió forintnál kisebb értékű megbízási szerződéseket az elmúlt egy évben. A listát Daróczi Dávid kormányszóvivő adta át az MTI kérésére.

A lista szerint tavaly június végétől 72 ilyen megbízási szerződés született. A szerződések többsége a kommunikációhoz, a pr-hez és az Új Tulajdonosi Programmal összefüggő teendőkhöz köthető.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: az a célja, hogy utána lehessen nézni, miért van szükség 3-5 millió forintos kommunikációs tanácsadói szerződésekre. Ezek többnyire szóban teljesített megrendelések, így nehezen ellenőrizhetők - tette hozzá. Mivel ezeket közpénzekből fizetik, ezért tudni kell, hogy milyen dokumentációja van ezeknek a szerződéseknek.

Az ötmillió forint alatti szerződések közül elsősorban a kommunikációs megrendelések keltették fel a Fidesz érdeklődését. Mint Répássy Róbert elmondta, ezek között több olyan szerepel, ahol a megbízási cél alapján kérdőjeles, hogy azokat közpénzből kellene finanszírozni.

Az is megoldás, ha teljesen nyilvánossá válnak ezek a szerződések - mondta az ellenzéki képviselő.

A kabinetfőnök, Ficsor Ádám közölte: biztosítják a képviselő számára a betekintést.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×