eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Rendőrmotoros kíséri a BKV-buszokat

Motoros rendőrök segítik a jövőben a BKV járműveit; a járőrök azt ellenőrzik, hogy szabályszegésével senki ne akadályozhassa a tömegközlekedési járművek haladását - jelentette be Bocsó Zoltán ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese.

A rendőrök segítségét a BKV kérte még tavaly, az együttműködési megállapodást idén januárban írták alá. A húsz motoros rendőr többek között ellenőrzi, hogy senki ne használhassa jogosulatlanul a buszsávokat, szabálytalan parkolással pedig senki ne akadályozza a tömegközlekedési járművek haladását. Szankcionálják a járművek megállóhelyeinek illetéktelen használatát is.

A motoros járőrök ellenőrzik a leginkább problémás útvonalak között a 17-es, a 30-as, a 24-es villamosok vonalát, a 73-as és 76-os trolibuszok vonalát, a 15-ös, 105-ös autóbuszok vonalát. Ellenőrzik a megállókat is: például a 70-es és 78-as trolibuszok, a 7-es, 73-as, 233E és 239-es buszok megállóit, végállomásokat, a Kálvin tér környékét, a buszsávok használatát a Fő utcában, a Budaörsi úton, a Szilágyi Erzsébet fasoron, a Vágány utcában és a Kerepesi úton.

Mihálszky Gábor, a BKV megbízott közlekedési vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón emlékeztetett rá: tavaly év végén kezdődött tárgyalás a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal arról, hogyan tudná a rendőrség segíteni a közösségi közlekedési járművek haladását a fővárosban.

Mint mondta, problémát jelent, hogy illetéktelenek használják a buszsávokat, hogy a kereszteződésekben bent rekednek az autók, és ezzel akadályozzák a BKV járműveit, hogy személyautók is használják a csak a BKV járművei számára megnyitott területeket, például a Kálvin téren. Emellett a szabálytalanul parkolók ellehetetlenítik, hogy a járművek be tudjanak állni a megállókba.

Az elmúlt három hónapban 180 olyan eset volt, hogy szabálytalanul parkoló járművek több mint 20 percig akadályozták a BKV járműveinek haladását - hívta fel a figyelmet a vezérigazgató-helyettes.

Bozsó Zoltán ezredes megjegyezte: az akció csütörtökön nem fejeződik be, a jövőben is, előre be nem jelentett helyszíneken, időpontokban fogják ellenőrizni, hogy senki ne akadályozza a tömegközlekedési járművek haladását, a szabálytalankodókkal szemben pedig azonnal fellépnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×