eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Magyar Bálint uniós pozíciót kap

A budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológiai Intézet fő missziója, hogy integrálja az oktatást, a gazdaságot és a kutatás-fejlesztést - jelentette ki a kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

Molnár Károly a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: intézetet 18 független jelölt és 4 uniós szervezeti képviselő vezeti majd. Magyarország Magyar Bálintot delegálja a független jelöltek közé.

Szólt arról is, hogy az intézetnek 2013-ig mintegy 300 millió eurós költségvetése lesz és 2009 tavaszán kezdi meg munkáját.

Az unió tagországainak versenyképességi ügyekben illetékes miniszterei szerdán határoztak arról, hogy Budapesten lesz az Európai Innovációs és Technológiai Intézet központja.

Molnár Károly az InfoRádiónak elmondta: a budapesti székhelyű intézetnek és több, a kutatás-fejlesztést ösztönző intézkedésnek köszönhetően csökkenhet Magyarország kutatás-fejlesztési elmaradása az uniós országoktól.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×