eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Kódexkészítés és tűzfesztivál a Múzeumok Éjszakáján

Országszerte 230, Budapesten 70 helyszínen várja az érdeklődőket június 21-én a Múzeumok Éjszakája. A múzeumokban este hat és hajnali két óra között tárlatvezetéseket, kölünleges foglalkozásokat, beszélgetéseket és koncerteket rendeznek.

Hatodik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakája programsorozatot, melynek keretében országszerte 1300 program várja az érdeklődőket.

A budapesti események között kiemelt helyet foglalnak el a Reneszánsz Évhez kapcsolódó programok. A Budapesti Történeti Múzeum területén Mátyás király udvara elevenedik meg, udvari táncmulatsággal és fáklyafényes, lantmuzsikával kísért éjszakai borozás mellett.

Szintén a várban az Országos Széchényi Könyvtár a kódexkészítésbe enged betekintést, a Hadtörténeti Múzeum előtt pedig reneszánsz katonai tábor és harcászati bemutató várja az érdeklődőket. A Városligetben, a Mezőgazdasági Múzeumban a Szent Iván-éj alkalmából Tűzfesztivált rendeznek, ahol a tüzes bemutatók mellett többek közt borkóstolót és kézműves foglalkozásokat tartanak.

A különleges járművek kedvelőit a Közlekedési Múzeumnál hőlégballonozás és veterán motorkerékpár-bemutató várja, a Vasúttörténeti Parkban látható lesz Rákosi Mátyás és Kádár János vonata, a Ferihegyi Repülőgép Emlékparknál éjszakai reptérlátogatást tartanak, a Batthyányi térnél pedig az utolsó megmaradt Duna-tengerjáró hajó, a Debrecen ex-Kassa horgonyozik majd.

Különleges programnak ígérkezik többek között A divat éjszakája a Kiscelli Múzeumban, ahol divatkiállítás látható és fiatal divattervezők munkáiból óránként rendeznek divatbemutatót. A Magyar Nemzeti Bankban a vállalkozó kedvűek aranyrudakat emelhetnek, és önarcképes bankjegyeket készíthetnek, az Országos Meteorológiai Szolgálat tévéstúdiójában pedig kipróbálhatják az időjárás-jelentés rejtelmeit.

A múzeumok zenei programja is gazdag: A Magyar Nemzeti Múzeumban csembaló maraton, a Széchényi Könyvtárban Palya Bea, a Millenárison pedig Boban Markovic koncertje várja az érdeklődőket. Részletes programot a www.muzeumokejszakaja.hu-n olvashatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×