eur:
401.2
usd:
366.57
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Klórgáz jutott a levegőbe Bátán - kitelepítették az embereket

Klórgáz szivárgott a levegőbe a Tolna megyei Bátán hétfőn, a veszélyeztetett embereket kitelepítették, ki kellett üríteni egy óvodát is. A vízművek telepén sérült meg egy 130 kilogramm klórgázt tartalmazó palack szelepe.

A helyszínre a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság veszélyhelyzeti felderítő csoportja, a bátaszéki és a mohácsi tűzoltók vonultak ki - mondta Szilasi Lajos alezredes, aki hozzátette: a levegőben lévő klórgázt szórt vízsugárral kicsapatják, majd az oldatot semlegesítő anyaggal kezelik.

A lakosságot a vízműtelep 100 méteres körzetében, szélirányban 200 méteres távolságban kitelepítették.

Szilasi Lajos arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy a helyszínen tartózkodó szakemberek folyamatosan mérik a klórgáz-koncentrációt, a szélirányt és a terjedést. A palacktól 20 méter távolságban az egészségügyi határérték feletti klórgáz-koncentrációt mértek, 50 méternél ennél már jóval alacsonyabb értéket. Nagyobb távolságban pedig már annyira oldott állapotban van a klórgáz, hogy nincs káros hatása.

A palackot még nem tudták elzárni, abból továbbra is szivárog a klórgáz.

Arra a kérdésre, hogy hány embert kellett kimenekíteni az alezredes pontos választ nem tudott adni, azt azonban elmondta, hogy egy óvoda is a veszélyeztetett területen van, ezért kiürítették.

Személyi sérülésről nem érkezett jelentés - tette hozzá az alezredes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×