eur:
401.2
usd:
366.62
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Fokozott rendőrségi ellenőrzés éjfélig Budapesten

Fokozott ellenőrzéseket rendelt el éjfélig Budapest rendőrfőkapitánya az Ötvenhatos Vértanúk Emléknapján rendezendő megemlékezések miatt, hogy megakadályozzák, megelőzzék a közbiztonságot veszélyeztető cselekményeket.

Az ellenőrzések során a rendőrök igazoltathatnak, az emberek ruházatát, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják, illetve azok bevitelét a rendezvények, események helyszínére megtilthatják.

A megemlékezések helyszínein forgalomkorlátozásokra is kell számítani, különösen az Ötvenhatosok tere közelében, a Műegyetemnél, a Pesti srác emlékműnél a Corvin közben, a Forradalom lángjánál a Kossuth téren és az Új köztemető környékén.

Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének ötvenedik évfordulóján hétfőn parlamenti emlékülés, nap közben pedig több megemlékezés és koszorúzás lesz Budapesten.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×