eur:
389.03
usd:
361.07
bux:
68658.64
2024. május 7. kedd Gizella

Elkészült a kormány adóamnesztiáról szóló terve

Elkészült a kormány adóamnesztiáról szóló terve - olvasható a Népszabadságban. Az ötlet két évvel ezelőtt vetődött fel, ám azt, mint nehezen kivitelezhetőt akkor a kabinet elvetette. Lapszemle.

A kormánynak kész az adóamnesztiáról szóló terve - írja a Népszabadság. Az ötlet két évvel ezelőtt vetődött fel, ám azt, mint nehezen kivitelezhetőt akkor a kabinet elvetette. Az elmélet szerint, ha a nem adózott, vagy csak félig legálisan szerzett jövedelmekből meggazdagodók kisebb teher mellett "tisztázhatnák" magukat, az egyszeri, jelentősebb bevételhez juttathatná a büdzsét. A probléma az, hogy így azok kerülnének hátrányba, akik eddig tisztességesen fizettek.

A szocialista frakció most két feltételt támasztott az adóamnesztia bevezetéséhez: nem kívánják sérteni a jogkövető állampolgárok érdekeit, és csak olyan szabályozást fogadnának el, hogy ne lehessen a jövőben befizetendő adót is valahogy az amnesztia alá tartozó, esetlegesen kedvezményes kulcsokkal elszámolni.

A Magyar Nemzet azt írja: Juhász Ferenc MSZP-elnökhelyettes egykori rózsadombi több mint kétszáz négyzetméteres szolgálati lakását is a Toma-Bau Zrt. újította fel, a politikus honvédelmi minisztersége idején. Juhász két évig lakott az ingatlanban, míg a cég munkatársai a Lejtő utcai luxusvillájának felújításán dolgoztak.

A cikk szerint a Toma-Bau Zrt. - amely a 2002-es kormányváltás után egy rövid időre nehéz anyagi helyzetbe került - Juhász minisztersége idején százmilliós megbízásokat nyerhetett el a HM-től laktanya-üzemeltetésre és egyéb kivitelezési munkákra. A volt honvédelmi miniszter ezzel kapcsolatban úgy érvelt: a társaság magáncélú megbízása nem összeférhetetlen, hiszen a Katonai Biztonsági Hivatallal egyeztetve az összes HM-vezető szolgálati és magánlakásait ez a társaság újította fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 14:49
×
×
×
×