eur:
401.36
usd:
366.83
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Segélyezés helyett munkát biztosítanának a Szerencs környéki polgármesterek

A családi pótlék legfeljebb három gyermekig járjon, több gyermek esetén adójóváírással, adókedvezménnyel segítsék a családokat - ezt javasolja a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás tizennyolc települése. A polgármesterek pénteken tárgyaltak Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszterrel a felvetésről - közölte Szerencs polgármestere.

Munka és párbeszéd kezdődött el a polgármesterek és a szociális szakemberek között - mondta az InfoRádiónak Szerencs polgármestere, miután a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás tizennyolc településének vezetői találkoztak Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszterrel, és közölték javaslataikat.

A tárgyaláson elhangzott, hogy a segélyezés helyett munkát kell biztosítani az embereknek, és legyen érdemesebb a munkából megélni, mint segélyből tengődni - fejtette ki Rózsavölgyi Endréné. Hozzátette: akik képesek dolgozni, azokat vissza kell segíteni a munka világába, míg a betegeket, rászorultakat erős szociális hálóval kell körülvenni.

A tárcavezető és a települések polgármesterei egyetértettek abban, hogy a segély helyett a munkát kell az előtérbe helyezni, valamint át kell gondolni a támogatási rendszert,

A gyerekek neveléséért mindannyian felelősek vagyunk, így nem lehet életcél csak segélyből felnevelni a gyerekeket, ezen is változtatni kell - közölte Szerencs polgármestere. Hangsúlyozta: a párbeszéd elkezdődött, és a családi pótlék kérdésében hamarabb születhet konszenzus.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×