eur:
401.36
usd:
366.83
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Kezdődik a vakáció, jön a táborszezon - képek

Pénteken 1 millió 700 ezer diák számára kezdődik meg a két és fél hónapos vakáció. Mint minden évben, idén is körülbelül 15 ezer fiatal vesz részt különböző táborokban, amelyek közül a nyelvi, a számítástechnikai, és a művészeti képzést nyújtók a legnépszerűbbek.

A legolcsóbb egyhetes tábor 15 ezer forintba, a legdrágább azonban több százezer forintba is kerülhet. Ez utóbbi általában a külföldi kalandtáborok ára - mondta az InfoRádióban a Táboroztatók Országos Egyesületének szóvivője.

A gyermekek 65-80 ezer forintért nyelvi vagy számítástechnikai táborokban vehetnek részt. A táborlakók legtöbbje 10-14 éves - tette hozzá Elek Ányos.

Elek Ányos közölte: szükség lenne egy minőségbiztosítási rendszerre, ami azt is meghatározná, hogy kik szervezhetnek gyermektáborokat. Hozzátette: jelenleg egyedül az ÁNTSZ-nek kell bejelenteni, ha valaki tábort szervez.

A nyári szünet kezdetével fokozottan ellenőrzi a bevásárlóközpontok, a játszóterek és a nyári táborok környékét a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitány rendészeti helyettese elmondta: az akciókat a polgárőrséggel közösen végzik. A nyári időszakban egyébként több baleset éri a diákokat - közölte Bozsó Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×