eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Gyors reformokat várnak a vállalkozók

A gazdasági miniszter gyors reformokat, a Fidesz elnöke pedig tíz éven belül egymillió új munkahelyet ígért a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének. Főtitkáruk szerint a változtatásokra mihamarabb szükség van.

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter ígéretet tett arra, hogy markáns és minél hamarabbi reformok végrehajtására törekszik - számolt be az InfoRádióban a Vállalkozók és Munkáltatok Országos Szövetségének főtitkára.

Dávid Ferenc hozzátette: a változtatásoknak minél hamarabb, lehetőleg még fél éven belül meg kell valósulniuk. A szövetség képviselői ezalatt folyamatosan egyeztetnek majd Bajnai Gordonnal a tervezett változtatásokról.

A VOSZ főtitkára fontosnak tartja azt is, hogy a vállalkozók a Széchenyi-kártyához hasonló hitellehetőséghez jussanak.

A Fidesz elnöke a vállalkozókkal folytatott megbeszélésén a legfontosabb feladatként a munkahelyteremtést említette. Orbán Viktor úgy fogalmazott: egy tízéves program keretében egymillió új munkahelyet kell megteremteni.

A megbeszélés kapcsán Dávid Ferenc az InfoRádióban elmondta: ezek között támogatott munkahelyekre is áldozni kellene. Hozzátette: a munkaigényes szektorokban, a többi mellett a szolgáltatás, a vendéglátás és turizmus területén lenne szükség munkahelyekre.

Ha mindez megvalósul, akkor a szakképzésre is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen jelentős hiány lesz a képzett munkaerőből - közölte Dávid Ferenc.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×