eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Draskovics: Jobb munkáért nagyobb fizetés

A körzeti megbízottak előre sorolásával nemcsak az érintettek fizetése nőtt, hanem a velük szembeni elvárások is - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a Körzeti Megbízottak Országos Konferenciáján.

Június 1-vel előre sorolják a körzeti megbízottakat, azonban ez nem csak arról szól, hogy az érintettek jövedelme 30-40 ezer forinttal nő - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a Körzeti Megbízottak Országos Konferenciáján. Hozzátette: azért kapnak a körzeti megbízottak többet, mert többet várnak tőlük: azt, hogy mindenre figyeljenek, ami a területükön történik.

"Többet várunk önöktől. Azt várjuk, hogy személyes felelősséget érezzenek azért, hogy azon a területen, ahol önök működnek, pontosan tudják, mi történik, ki készül a szabályok megszegésére, ki segíti őket, kik lehetnek a sértettek, mit lehet-, mit kell tenni annak érdekében, hogy ne szegjék meg a szabályokat, és mit lehet-, mit kell tenni annak érdekében, hogy a törvény elé lehessen állítani azokat, akik mégis megteszik ezt" - fogalmazott a tárcavezető.

Draskovics Tibor szerint biztonságot nyújtani egyike a legfontosabb közszolgáltatásoknak, ehhez a rendőri vezetőknek minden szükséges eszközt biztosítaniuk kell, és együttműködést kell kialakítani a többi, a rend védelméért dolgozó szervvel.

A miniszter szigorúbb fellépést vár a rendőröktől, úgy fogalmazott: olyan viszonyokat kell kialakítani, amelyben mindenképpen számolni kell a következményekkel, és amelyben a rendőrök soha nem fordítják félre a fejüket.

Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta: hamarosan olyan rendszert vezetnek be a rendőrségen, amelyben mérhetővé teszik minden rendőr munkájának eredményét, majd a fizetéseket is ehhez igazítják. Draskovics Tibor szerint ugyanis csak az eredmény minősíti a rendvédelmi szervek munkáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×