eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Révész Máriusz: az SZDSZ sárba tiporja az emberi jogokat

Ha az emberi jogok sárba tiprásáról van szó, akkor működik az MSZP-SZDSZ-koalíció - állítja a fideszes Révész Máriusz. A 2006. október 23-án megvert képviselő erről annak kapcsán beszélt szerdán, hogy az ügyben tett interpellációjára adott államtitkári választ a liberális politikusok nem utasították el a parlamentben.

Révész Máriusz, akit rendőrök vertek meg 2006 október 23-án a Fidesz nagygyűlése után Budapesten, hétfőn interpellálta az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium vezetőjét. Feltette a kérdést: mit várhat egy civil, ha egy országgyűlési képviselő ügyében sem eredményes a nyomozás, mert a rendőrség akadályozza az igazság kiderülését.

Az államtitkár válaszát megszavazta az SZDSZ-es Kuncze Gábor, hat liberális politikus tartózkodott, 13-an pedig nem szavaztak.

Révész Máriusz szerint ez azt mutatja, hogy a Gergényi Pétert kitüntető SZDSZ felülkerekedett az emberi jogokat pártoló SZDSZ-en; a párt liberális, ha pénzről van szó, de ha emberi jogokról, akkor sárba tiporja a liberális eszméket.

Révész Máriusz a sajtótájékoztatón bemutatta azt az amatőr videofelvételt, amelynek alapján kiderülhetett az ügyészség számára, hogy valóban rendőrök verték meg, ugyanis ő maga nem emlékezett semmire.

Mint mondta, interpellációjában arra is választ várt, hogy mi lesz a következménye annak, hogy a nyomozás során kiderült, a Síp utcában, ahol őt is megverték, egy rendőralezredes vallomása szerint nem volt figyelmeztetés a tömegoszlatás előtt.

Révész Máriusz szerint az is kifogásolható, hogy a nyomozás során a budapesti rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettese egyszerűen visszavonta azt a kijelentését, hogy két rendőr kihallgatta volna őt a kórházban, miután kiderült, hogy a kórház szerint nem volt kihallgatható állapotban.

Emellett - folytatta Révész Máriusz - Bene László országos rendőrfőkapitány három bizottság összevont ülésén hazudott a jelen lévő képviselőknek, amikor azt mondta, hogy az eset után rendőrök hívtak hozzá mentőt, ugyanis a nyomozás során kiderült, hogy két biztonsági őr volt, aki értesítette a mentőszolgálatot.

Révész Máriusz szerint a közpénzből fenntartott rendőrség és a kormány akadályozza az igazság kiderülését.

Itt nem bajtársiasságról, hanem hamis tanúzásról, bűnpártolásról, segítségnyújtás elmulasztásáról, jelentéstételi kötelezettség elmulasztásáról van szó - jelentette ki a politikus, aki szerint nemcsak saját ügyében, hanem számos más esetben is hasonlóan járt el a rendőrség, függetlenül attól, hogy a Tilos Rádió munkatársáról, perui családapáról vagy jobboldali egyetemistáról van szó.

Révész Máriusz ügyében két rendőr ellen emelt vádat május közepén a Központi Nyomozó Főügyészség, amely a vádiratot a Fővárosi Bírósághoz nyújtotta be.

Az egyik rendőrt különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésben való bűnsegédlettel, valamit hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétségével vádolják. A másik rendőr ellen hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette a vád.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×