eur:
389.71
usd:
364.28
bux:
68119.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Pszichológus segíti a megölt fiú osztálytársait

Pszichológus foglalkozik a megölt nagyatádi fiú osztálytársaival, a szakember az osztályfőnök hívására érkezett két kollégájával a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumba a Somogy megyei Munkaügyi Központból.

A Kaposváron tanuló nagyatádi 17 éves fiút múlt hét szerdán látták utoljára a somogyi megyeszékhelyen, holttestére pénteken találtak rá osztálytársai a külváros egy elhagyatott erdős részén lévő tóban. A rendőrök megállapították, hogy a fiút bántalmazták, az ezzel gyanúsított két embert szombaton vette őrizetbe a rendőrség.

A fiú két osztálytársa kővel, fával és egy vésővel ütlegelték társukat, majd a tóba dobták. Az orvos szakértő vizsgálata szerint 14 ütés érte az áldozat fejét, de még életben volt, amikor a vízbe került. Halálát nagy valószínűséggel fulladás okozta. A fiatalkorú elkövetőket legfeljebb 15 évre ítélheti a bíróság.

A fiú osztályával az osztályfőnök kérésére pszichológus foglalkozik. A Táncsics Mihály Gimnáziumban először csoportos foglalkozásokat tartottak a tanulóknak - mondta a szakember. Terényi Zoltánné szerint lesznek olyan diákok, akik külön orvosi segítségre szorulnak majd.

Tapasztalatai szerint nagyobb segítségre a holttest megtalálásban részt vevő lánynak, és annak a két fiúnak lesz szüksége, akik hallottak az elkövetők tervéről, de nem vették azt komolyan, illetve meg voltak félemlítve.

A szakember elmondta még: az iskola tanárai nem tehetők felelőssé, a szülők viszont igen. Tapasztalatai szerint egy 37 fős osztályban lehetetlen minden gyermeket megismerni, ráadásul a történtek nem az iskolában vagy iskolai időben zajlottak.

A diákok beszámolói szerint az egyik elkövető különösen jól szituált családból származik, sosem volt pénz híján. Az osztálytársaknak tudomásuk volt állatkínzásokról is, ezekben szerepe lehetett egy, a fiatalokra nagy hatással lévő, alkoholistának mondott rokon is.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×