eur:
389.5
usd:
363.05
bux:
68240.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Navracsics: Orbán valójában nyugdíjemelésről beszélt

Navracsics Tibor szerint átmeneti hangulat jellemzi most Magyarországot. A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott: egyelőre nem lehet tudni, hogy az SZDSZ visszatér-e a koalícióba, valamint azt sem, hogy megszavazza-e decemberben az Országgyűlés a jövő évi költségvetést.

A Fidesz frakcióvezetője szerint egyfajta átmeneti hangulat jellemzi Magyarországot a jelenlegi belpolitikai helyzetben. Navracsics Tibor Várpalotán úgy fogalmazott: egyelőre nem lehet tudni, hogy az SZDSZ visszatér-e a koalícióba, valamint azt sem, hogy megszavazza-e decemberben az Országgyűlés a jövő évi költségvetést.

Az ellenzéki politikus elképzelhetőnek nevezett egy hosszabb távú válságot, de azt sem zárta ki, hogy már nyáron válaszok születnek a most még nyitott kérdésekre.

Mint mondta, az Országgyűlésben fordulatot és látványos eredményt akkor tudnának elérni, ha az SZDSZ igazi ellenzéki párttá válna.

Kitért arra, hogy a szocialisták Orbán Viktor "baráti társaságban elhangzott beszélgetését kiforgatva, újabb gyűlöletkampányt próbálnak indítani".

Navracsics Tibor szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy be kell fagyasztani a nyugdíjak reálértékét, Lendvai Ildikó viszont már azt állítja, hogy "Orbán Viktor be akarja fagyasztani a nyugdíjakat".

A nyugdíjak reálértéken való befagyasztása a jelen helyzetben egészen pontosan nyugdíjemelést jelent - közölte.

A frakcióvezető, a 4-es metró építésére utalva, azt hangsúlyozta: a költsége már körülbelül 300 milliárd forint pluszban van ahhoz képest, amikor elindult. Hol van ez a pénz, mit tudunk róla, nem kellene ezt megvizsgálni? - vetette fel. Erre "ők azt mondják", hogy Orbán Viktor le akar állítani minden beruházást - tette hozzá a frakcióvezető.

A szocialistákat "a gyűlölet tartja össze, minket a polgári Magyarországba vetett hit" - mondta Navracsics.

Gyurcsány Ferenc kudarca azt jelenti a szocialisták számára is, hogy "előbb vagy utóbb szembe kell nézniük a valósággal, el kell számolniuk a választópolgároknak azzal, hogy hogyan sáfárkodtak a szavazók bizalmával" - hangoztatta a Fidesz frakcióvezetője.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×