eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Fehér koporsóban temették el a meggyilkolt gimnazistát

Eltemették Nagyatádon a 17 éves Szabó Józsefet, akit osztálytársai olyan brutálisan bántalmaztak, hogy május 21-én belehalt sérüléseibe. A szerdai szertartáson több mint fél ezren vettek részt. A fehér koporsó mellett Szabó József osztálytársai álltak sorfalat, kezükben egy szál fehér rózsával.

Eltemették Nagyatádon a 17 éves Szabó Józsefet, akit osztálytársai olyan brutálisan bántalmaztak, hogy május 21-én belehalt sérüléseibe. A szerdai szertartáson több mint fél ezren vettek részt.

A gyászszertartáson és a temető kápolnájában tartott misén a részvétüket jelenlétükkel kifejező helybeliek mellett ott voltak a fiú osztálytársai, a nagyatádi néptáncegyüttes, amelynek Szabó József tagja volt, tanárai és barátai.

A gyászszertartás kezdete előtt a fiú kedvenc zenekara, a Kárpátia együttes dala és a Honfoglalás című film zenéje szólt. A fehér koporsó mellett Szabó József osztálytársai álltak sorfalat, kezükben egy szál fehér rózsával.

A Szabó Józsefet búcsúztató pap a fiú halálát okozó erőszakot ostobának és értelmetlennek nevezte.

A Nagyatádról a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumba naponta bejáró diákot május 21-én Kaposvár egyik elhagyatott részén két osztálytársa kővel, fával és egy vésővel megverte, majd az eszméletét vesztett fiút egy tóba dobta. Szabó József halálát nagy valószínűséggel fulladás okozta.

A gyermeküket hiába hazaváró szülők bejelentést tettek a rendőrségen. A diák felkutatásában az osztálytársai is részt vettek, végül közülük ketten - egyikük a gyilkosság későbbi kaposvári gyanúsítottja - találtak rá két nappal később.

Õt és a brutális körülmények között meggyilkolt fiú egy másik, Marcaliból való osztálytársát a rendőrség emberölés alapos gyanújával őrizetbe vette, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Mindketten beismerő vallomást tettek. A bíróság akár 15 év szabadságvesztésre is ítélheti őket.

A tragikusan elhunyt fiú osztálytársainak pszichológus segít feldolgozni a történteket. Csütörtökön szülői értekezlet lesz a Táncsics Mihály Gimnáziumban.

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 20. 21:41
×
×
×
×