eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ágh: Imázst vált a Fidesz

Ágh Attila szerint a politikai életben jelenleg egy új politikai szezonra jellemző jelenségek játszódnak le. A politológus az InfoRádióban úgy vélekedett: a Fidesz imázsváltoztató kampányt indított.

Szeptemberben, a szezon kezdetekor tapasztalható jelenségek játszódnak most a politika életben: Orbán Viktor például programadó körutat teljesít, ám Ágh Attila politológus szerint ez inkább 2010-re, mintsem a közeljövőben történő hatalomátvétel előkészítésére vonatkozik.

A szakértő úgy véli: a legnagyobb ellenzéki párt elnökének lépései egy korai választási kampány, egy imázsváltoztató hadjárat részei, a Fidesz eddig ugyanis megszorító intézkedésekről, nagyobb beruházások leállításáról sosem beszélt nyíltan és közvetlenül.

Ágh Attila az előrehozott választásokkal kapcsolatban elmondta: alkotmányjogászok vizsgálják, van-e arra szabályozás, hogy azt, és az európai parlamenti választást egymáshoz mennyire közeli időpontban lehet megtartani, az azonban nyilvánvaló, hogy két kampány nem eshet egy időszakra.

A politológus úgy vélekedett: az előrehozott választás lassan lekerül majd a napirendről, ahogy közeledik az európai parlamenti voksolás időpontja. A szakértő szerint ugyanakkor a kampány teljes konfrontációt hoz majd a politikai erők között, ám a 2009 júniusa utáni időszakra vonatkozó ígéretek valószínűleg nem hangzanak majd el, hiszen nyilvánvaló, hogy az európai parlamenti választásokat - bármilyen eredményre vezetnek is - nem lehet kormányváltásként értékelni.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×