eur:
388.67
usd:
361.73
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

A külföldiek már repülővel érkeznek a Balatonhoz

Vonzó célpont a Balaton a külföldiek számára is, idén több mint ezer moszkvai gyerek tölti kéthetes nyaralását a "magyar tengernél". A sármellkéi FlyBalaton repülőtér értékesítési és marketingigazgatója úgy véli: a magyar üdülőhelyek akkor lehetnek vonzóak a külföldiek számára, ha fapados légitársaságokkal minél több helyről lehet meg közelíteni a tavat.

Az orosz vendégek mindig is kedvelték a Balatont, 2000-ben azonban elszoktak Magyarországról. Az elmúlt két évben azonban ismét elindultak a charterjáratok, mint ahogy Londonból, Frankfurtból, Düsseldorfból és Berlinből is érkeznek fapados járatok Sármellékre.

Ahogy azt a reptér marketingigazgatója elmondta, a tó egyre népszerűbb a hollandok körében is, de a reptér azt tervezik, hogy a jövőben újabb európai nagyvárosokat céloz meg.

Palkó Lajos szerint a Balaton egyik fejlődési iránya az lehet, ha minél több európai nagyvárossal tart fenn légi összeköttetést, hiszen a turisztikai elemzések szerint az emberek általában rövidebb időre, de nagyobb kényelemben szeretnek utazni.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×