eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Orbán titkos beszéde az Országgyűlés előtt

Az Orbán Viktor részvételével tartott zártkörű beszélgetésből kiszivárgott részletekre reagált napirend előtti felszólalásában Dávid Ibolya (MDF) és Mesterházy Attila (MSZP) hétfőn a parlamentben.

Napirend előtti felszólalásában Dávid Ibolya az Orbán Viktor részvételével tartott szűk körű beszélgetés kiszivárgott részleteire reagálva azt mondta, hogy számára az volt a legmeglepőbb, hogy a kiszivárgott mondatok tartalmát senki nem cáfolta. Dávid Ibolya utalt arra a mondatra, amely szerint a Fidesz nem akarta megnyerni a két évvel ezelőtti parlamenti választásokat, mert a párt elnöke tisztában volt azzal, hogy a "gazdaság romos állapotban van, semmi kedve nem volt a romok eltakarításához hozzákezdeni".

Ezzel a kijelentésével az MDF-es politikus véleménye szerint a Fidesz elnöke sok százezer, millió jobboldalra szavazót sértett meg, akik úgy érezhetik, hogy becsapták őket.

Veres János pénzügyminiszter Orbán Viktor kiszivárgott szavaival kapcsolatban azt mondta, hogy a kormánynak nem volt, nincs és a későbbiekben sem lesz olyan javaslata, hogy a nyugdíjakat be kell fagyasztani Magyarországon. Hozzátette, hogy a kormány folytatni akarja a nyugdíjkorrekciós programot és mostani terveik szerint a 2009-es költségvetésben is biztosítani fogják az ehhez szükséges pénzt.

Mesterházy Attila (MSZP) azt emelte ki beszédében, hogy miközben az ország elindul előre az uniós programok segítségével, Orbán Viktor ismét befagyasztaná a nyugdíjakat, illetve felfüggesztené a nagyberuházásokat, veszélyeztetve több ezer munkahelyet és az EU-források lehívását. Hozzátette, hogy a Fidesz elnöke a szerződések újratárgyalásával veszélyeztetné a jogbiztonságot, a kifizetések elhalasztásával pedig csökkentené a befektetői bizalmat.

A szocialista politikus szerint az elmúlt két évben nem erről beszélt a Fidesz. Véleménye szerint joggal várhatják el a jobboldali emberek, hogy Orbán Viktor tisztázza, melyik a valódi programja és melyik a valódi arca: "a globalizáció hatásait a határon megállítani képes paternalisztikus népvezér (...), vagy adott esetben egy neolibeláris politikát kritika nélkül elfogadó, cinikus hatalomtechnikus". Mesterházy Attila szerint, ha erre megvan a válasz, az emberek el tudják dönteni, hogy az elmúlt két évben hazudott folyamatosan, vagy csak a múlt heti beszédében.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×