eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Orbán: Nem volt helyes durván beszélnem Gyurcsányról

Nem volt helyes, hogy durván beszéltem a miniszterelnökről egy zárt körű beszélgetésen - jelentette ki a Fidesz elnöke a Blikknek adott interjúban.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: "Ha ki is csúszott a számon ilyesmi, nem volt helyes ilyet mondanom. Senkiről sem helyes ilyen durván beszélni".

A legnagyobb ellenzéki párt elnöke a Hírszerző.hu pénteken megjelent írása szerint a filmművészeti egyetemen a közelmúltban tartott szűk körű találkozón azt mondta Gyurcsány Ferencről, hogy "hülye, idióta, lássuk be". Erre a balatonőszödi beszédet hozta fel példaként, ami Orbán Viktor szerint azt bizonyítja, hogy vele szemben a kormányfő nem profi politikus, hiszen egy profi politikust nem ragadhatnak el indulatai, nem lehetnek érzelmei.

Az állami beruházásokról az interjúban Orbán Viktor úgy fogalmazott: a következő kormánynak kötelessége kivizsgálnia: hogyan eshet meg, hogy egy 300 milliárdos beruházás végül 500-700 milliárd forintból valósul meg.

A beruházásokat végre kell hajtani, metróból is több vonal kellene, de meg kell vizsgálni, hogy ilyen áron szabad-e folytatni az építkezéseket - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz parlamenti választási győzelme esetén hány kormányzati ciklusra számít, Orbán Viktor azt válaszolta: kétségtelenül többre, de ennek realitását nehéz megmondani.

Csütörtökön nagy vihart kavart Orbán Viktornak az Index hírportál által idézett, a közelmúltban szűk körben tett kijelentése, miszerint kormányra kerülésük esetén nem hagyományos kormányzás lesz, és sokaknak sok minden fog fájni. Az Index szerint a politikus azt is mondta, hogy az állami nagyberuházások, így a 4-es metró leállítását is tervezi.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője aznap úgy reagált: egy kormánynak törvényi kötelezettsége, hogy körültekintően és takarékosan bánjon az adófizetők pénzével, ezért a következő polgári kormánynak véget kell vetnie az állami nagyberuházások jelentős költségnövekedésének.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×