eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Gyurcsány hadakozik - a klub kikéri magának

Nem szabad hozzányúlni a beruházásokhoz, a nyugdíjak értékét pedig meg kell őrizni - jelentette ki a miniszterelnök az MSZP országos munkás és érdekképviseleti tagozata előtt azokra a sajtóhírekre reagálva, amelyek szerint Orbán Viktor egy zártkörű értelmiségi fórumon a nagyberuházások leállításáról beszélt. A klub tagjai tiltakoznak az öszzejövetel politikai célú kihasználása miatt.

Gyurcsány Ferenc közölte: nem fogják megengedni, hogy Magyarországon leállítsák a beruházásokat, mert csak ezek teremtenek munkahelyeket és csak a munkahelyek hoznak jövedelmet.

A kormányfő szerint a beruházások leállítása nem az ország, hanem a hatalomra készülő erők érdekét szolgálnák.

A kormányfő beszédében felidézte, hogy a Fidesz elnöke ezen a találkozón a nyugdíjak befagyasztásáról is beszélt; ezzel kapcsolatban azt mondta: a nyugdíjak értékét meg kell őrizni.

Ezt nem fogjuk hagyni, ilyen áron az országot nem lehet és nem is szabad kormányozni - hangoztatta Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy a következő egy-két évben több mint ezer kilométer alacsonyabb rendű utat építenek és újítanak fel, így rengeteg munkásra lesz szükség.

A párt országos munkás és érdekképviseletitagozat elnöke a tanácskozáson hangsúlyozta: a szakmunkástanulóknak ösztöndíj rendszer bevezetését, és a munkások erkölcsi megbecsülésének visszaállítását javasolják a kormánynak.

Filló Pál azt mondta: szeretnék elérni azt is, hogy a kabinet biztosítson díjmentességet a munkavállalóknak a munkaügyi perekben. A politikus a következő időszak legfontosabb feladatának a munkahelyteremtést nevezte.

Az ellenzéki párt szóvivője a miniszterelnök szavaira reagálva azt mondta: attól, hogy a kormányfő sulykolja a sajtóban megjelent információkat, azok még nem válnak igazzá.

Szijjártó Péter szerint a szocialisták attól rettentek meg, hogy ha a Fidesz hatalomra jut, kivizsgálja a korrupciógyanús beruházásokat. Úgy fogalmazott: az elmúlt hónapokban az is kiderült, hogy a nyugdíjasok bárkivel szerződést kötnének, csak az ne Gyurcsány Ferenc legyen.

Kikérik maguknak

Tiltakoznak összejövetelük politikai célokra való felhasználása ellen a Kéri László politológus vezette "Szerda esték" klub tagjai, miután a Hírszerző portálon újabb részletek jelentek meg az április 30-i szűkkörű találkozóról.

"Mi, akik ezen a magánbeszélgetésen részt vettünk, kikérjük magunknak, hogy bárki politikai célokra használja fel ezt az estét. A sajtóban egymásnak ellentmondó hírek, rosszindulatú kiszivárogtatások jelentek meg az estén elhangzottakról. Mivel ezen az estén szigorúan magánemberek beszélgettek, ezért nem vagyunk hajlandóak sem megerősíteni, sem cáfolni ezeket az információkat" - olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben.

Kéri László elmondta: a 21 tagú klub, amelynek egykori média -és politológia szakos diákok, volt tanítványai a tagjai, 1999 ősze óta rendszeresen tart beszélgetéseket a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A beszélgetéseken vendég volt már Göncz Árpád, Boross Péter, Horn Gyula, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Navracsics Tibor, Stumpf István, Csurka István, Závada Pál, Korniss Péter és sokan mások.

Kéri László szerint valószínű, hogy a Hírszerző portálon közzétett beszámoló hangfelvételen alapul, márpedig ez tudtuk nélkül készült, amit felháborítónak és elfoghadhatatlannak tartanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×