eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Emléktábla nélkül maradhat a 301-es parcella

A történészbizottság a 298-as és a 301-es parcella emléktáblájának levételét javasolja a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnökének - számol be a Népszabadság. Lapszemle.

A Népszabadság azt írja, hogy a történészbizottság a 298-as és a 301-es parcella emléktáblájának levételét javasolja a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnökének tett zárójelentésében, mert az azokon szereplő nevek 35-40 százaléka olyan embereket jelöl, akik nem méltóak az utókor tiszteletére.

A javaslat szerint új emléktáblákat kell elhelyezni, amelyeken viszont ne legyenek nevek, csak a kommunizmus áldozataihoz fűződő idézetek.

Kapolyi László szocialista országgyűlési képviselővel közöl interjút a Magyar Nemzet. A politikus ahhoz kapcsolódva nyilatkozott, hogy 2002-es kormányváltáskor Keller László, akkori közpénzügyi államtitkár megbízásából egy magánnyomozó cég fideszes politikusok és korábbi állami hivatalvezetők lejáratását szolgáló ügyek feltárásra vállalkozott. A Finder Bt. elsősorban Orbán Viktor kormányfőt, Simicska Lajos APEH-elnököt és Kalmár István posta elnök-vezérigazgatót vette célba.

A több tízmilló forintba kerülő politikai hajtóvadászat finanszírozását Keller László a szocialista frakcióban ülő Kapolyi Lászlónak szánta. Kapolyi László azonban azt állítja, hogy az ő felkérése kizárólag közpénzek utáni kutakodásra vonatkozott, a megfigyelési feladatokról csak utólag értesült.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×