eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Még nem múlt el a sztrájkveszély a BKV-nál

A BKV szakszervezetek sztrájkbizottságának szóvivője cáfolta azt a lapértesülést, miszerint már megegyeztek a cég vezetésével. Nemes Gábor ugyanakkor nem zárja ki, hogy ma megállapodás születhet a határozatlan idejű munkabeszüntetés elmaradásáról.

Két fontos kérdésben még nincs megoldás - mondta a BKV szakszervezetek sztrájkbizottságának szóvivője az InfoRádiónak: a paraméterkönyv elhalasztásában és a kollektív szerződés határidejének eltolásában.

Nemes Gábor elmondta: a megállapodásról szóló sajtóértesülés rosszindulatú feltételezés és negatív hatással van a tárgyalásokra.

A szóvivő szerint a szerdai tárgyaláson valóban közeledtek az álláspontok, és a szakszervezetek is a megállapodásra törekednek. Bízunk a megegyezésben - hangsúlyozta.

Nemes Gábor nem zárja ki az esélyt, hogy még ma megegyeznek, de hosszú tárgyalásra készül. Ha sikeresen befejeződik az egyeztetés és garanciákat is kapnak, akkor feltételezhető, hogy a jövő hét keddi, határozatlan idejű sztrájkot nem tartják meg.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×