eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Hernádi: Már nem elég a kapcsolati tőke

Versenyképes, profi felsővezetőből néhány tucat van jelenleg az országban - jelentette ki a Mol elnök-vezérigazgatója a "Csúcsteljesítmények a szervezetben" című konferencián. Hernádi Zsolt hozzátette: az igazán jó menedzser a vezetéshez ért, és iparágtól függetlenül képes sikereket elérni.

A magyar olajtársaság első embere kifejtette: egy vezetőnek az a feladata, hogy növekedést produkáljon a cégnél, személyesen is gyarapodjon, és feleljen meg a tulajdonos elvárásainak.

Ma már nem elég a korábban felhalmozott kapcsolati tőke, szükség van a nagyon erős szakmai háttérre is. Az Európai Unióba való belépéssel felerősödött az a folyamat, hogy professzionális vezetők kerülnek a vállalatok élére, hiszen professzionális gazdasági környezetben kell helyt állniuk - hangsúlyozta Hernádi Zsolt, hozzátéve: a vezetők piaci szereplők, ha nem teljesítenek megfelelően, akkor le lehet cserélni őket, akár külföldi menedzserekre is.

A Mol elnök-vezérigazgatója közölte: tartósan legfeljebb néhány tucatnyian dolgoznak felsővezetőként Magyarországon, igaz, ehhez az is hozzájárul, hogy a menedzserévek után sokan tulajdonosként folytatták a munkát.

A kulturális különbségekről Hernádi Zsolt kijelentette: minden országnak megvan a maga kultúrája, és ha ezt valaki felsővezetőként nem tudja megérteni, kezelni, az hibázik, és biztos, hogy tartósan nem tud megmaradni, ami a cégnek is rossz.

Az iparágak között ingázó felsővezetőkről azt mondta: vezetőként a problémák 80-90 százaléka ugyanarról szól, és nagyvállalati szinten semmilyen összefüggés nincs egy menedzser sikeressége és aközött, hogy az eredeti területén dolgozik-e.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×