eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Magyar rendőrök fogják kísérni a renitens szurkolókat a foci Eb-re

Visszaállítják a határellenőrzést Ausztria felé a hatóságok az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa Bajnokság miatt. Magyarország irányába továbbra sem lesz határellenőrzés - hangsúlyozta a sajtótájékozatón az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója.

Somló István hozzátette: a határellenőrzést június 6-ától egészen július 1-jéig állítják vissza.

A főigazgató azt mondta, hogy nem lesz a nap 24 órájában határellenőrzés. Azt, hogy melyik átkelőn kell majd számítani ellenőrzésre, arról előre tájékozatják majd az érdeklődőket.

A legnagyobb forgalom a hegyeshalmi, a soproni, a kőszegi, és a rábafüzesi átkelőnél lesz. A határon magyar ellenőrök is lesznek, de csak azért, hogy baj esetén segítséget nyújtsanak a magyaroknak.

A hegyeshalmi határátkelőnél 4 forgalmi sávon engedik majd a forgalmat, a teherautóknak továbbra is kerülniük kell.

A magyar rendőrök kísérni fogják azokat a szurkolókat, akikkel korábban probléma volt egy-egy mérkőzésen. Somló István hozzátette: a MÁV-kocsikat is kísérni fogják és 15 rendőrt küldenek a szomszédos országba.

Az utazás feltételei nem változnak, vagyis személyazonosításra alkalmas úti okmány szükséges.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×