eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Orbán Viktor is előrehozott választásokat szorgalmaz

Orbán Viktor is az előrehozott választásokat szorgalmazza. A kormánykoalíció felbomlása óta számos elemző beszélt erről, de Fodor Gábor is úgy fogalmazott, hogy "tisztességesebb megoldás lenne egy előrehozott választás". Orbán Viktor az Európai Parlament magyar Néppárti delegációjának rendezvényén, az Európa Nap alkalmából szólalt fel. Európa méltatása mellett beszélt arról is, hogy Magyarország a kudarc útján halad.

Előrehozott választásokat sürgetett az Európai Néppárt alelnöke Orbán Viktor azért, hogy az ország a válságból kitörjön. A politikus erről az Európai Parlament magyar Néppárti delegációjának rendezvényén, az Európa Nap alkalmából beszélt. A politikus Európa méltatása mellett szólt arról is, hogy Magyarország a kudarc útján halad.

Magyarországon új egyezségre van szükség, ami a biztonságra, egymás tiszteletére és a felelősségvállalásra, illetve a demokráciára és a piacgazdaságra épül, ehhez előrehozott választást kell tartani. Ezt szintén Orbán Viktor mondta pénteken Budapesten, a Szabad Európa Vitanapok Városi közlekedés című rendezvényén.

A Fidesz elnöke a tanácskozáson az Európa Nap alkalmából beszélt. Mint mondta, az emberi történelem legsikeresebb földrésze, Európa kultúrája és értékei egyezségeken alapulnak.

Magyarországon azonban megjelent valami más, ami nem európai, nem egyezségekre épül, ezért új egyezségre van szükség. Magyarországon előrehozott választást kell tartani, ami megadja a válságból való kilábalás esélyét, a gazdasági fordulat lehetőségét - hangsúlyozta a fideszes vezető.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×