eur:
389.62
usd:
364.79
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Mi mindennel kell a postásoknak megküzdeniük?

Fontos levelek és számlák vesznek el amiatt, hogy a postás nem a levélszekrénybe rakja, hanem az utcai kerítés réseibe gyömöszöli a fontos küldeményeket - panaszolta több hallgató az InfoRádió Fórum című műsorának. A kézbesítők gyakran nem tudnak eljutni a postaládákig - mondta a panaszokkal összefüggésben a Magyar Posta Zrt. szóvivője.

Sokszor tapasztalják a Magyar Posta Zrt. kézbesítői, hogy egy lépcsőház, bérház bejáratához a zárcsere után a lakók csak később adnak kulcsot a postásnak, így az nem tud bejutni a kapualjban elhelyezett postaládákhoz, nem tudja teljesíteni a feladatot, és bedobni a küldeményeket - mondta Tomecskó Tamás az InfoRádiónak azon panaszokkal összefüggésben, hogy fontos levelek és számlák vesznek el amiatt, hogy a postás nem a levélszekrénybe rakja a küldeményeket.

A Magyar Posta Zrt. szóvivője közölte azt is: szintén nehezíti a munkát, hogy a nagyobb társasházakban nem minden postaládára van kiírva az ott tartózkodó személyek neve vagy az oda bejelentett gazdasági társaság neve.

A társaságnál felhívták a postások figyelmét arra, ilyen esetben udvariasan kérjék meg a ház közös képviselőjét, hogy adjon kulcsot, és biztosítsa a bejutás lehetőségét - emelte ki a szóvivő. Tomecskó Tamás hangsúlyozta: a postásoknak elmondták azt is, hogy közöljék a lakókkal, nagy mértékben segíti a munkájukat, ha minden ott tartózkodó nevét kiírják a levelesládákra.

A postásnak meg kell kísérelni a kézbesítést - emelte ki a szóvivő. Hozzátette: sokszor a lakók jóindulata is segíti a postást, hiszen beengedik a házba, ha nincs kulcsa.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×