eur:
390.18
usd:
364.87
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fodor: Az előrehozott választás tisztességesebb lenne

A kisebbségi kormányzás a lehető legrosszabb megoldás - véli az SZDSZ elnökjelöltje; Fodor Gábor szerint tisztességesebb megoldás lenne egy előrehozott választás. Az ügyvivő az InfoRádióban arról is beszélt: egyelőre nem lát esélyt arra, hogy frakciója megszavazza majd a jövő évi költségvetést.

Fodor Gábor szerint a kisebbségi kormányzás a lehető legrosszabb megoldás a jelenlegi politikai helyzetben.

Az előrehozott választás sem egy jó forgatókönyv, de még mindig tisztességesebb megoldás, mint a kisebbségi kormányzás - hangsúlyozta a politikus az InfoRádió Aréna című műsorában, hozzátéve: ha a következő hónapokban nem alakul ki egy stabil kormánytöbbség új politikai alapon és új személyekkel, akkor nincs más esély, mint egy előrehozott választás.

Elmondta azt is: pártjának tiszta helyzetet kell teremteni a politikáját illetően. Számára ez azt jelenti, hogy ha az SZDSZ nincs kormányon, akkor ellenzékben van. Hozzátette: bár az ellenzéki pártok nem szokták megszavazni a kormány előterjesztéseit, főleg nem a költségvetést, ha azok egybevágnának elképzeléseikkel, támogatni tudnák azokat.

Erre azonban egyelőre Fodor Gábor nem sok esélyt lát, mint mondta, egy kisebbségi kormány nem tud olyan büdzsét benyújtani, ami strukturális változásokat idézne elő az országban, holott erre lenne szükség. Hozzátette: ilyen helyzetben még akkor is egy előrehozott választást tartana tisztességesebbnek, hogy tudja: ezzel a konvergenciaprogram megvalósulása eltolódna.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×