eur:
390.09
usd:
365.27
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kóka: Az SZDSZ-nek nem volt eszköze az adóreformra

Az SZDSZ elnöke szerint a magyarországi gazdasági lassulás egyik oka, hogy elmaradt a közteherviselési reform, az adócsökkentés és az adórendszer egyszerűsítése. Kóka János salgótarjáni sajtótájékoztatóján azt mondta: bízik benne, hogy a szocialista párt és a kormány belátja, hogy a közteherviselés átalakítása elkerülhetetlen Magyarországon.

A közelmúltban ellenzékivé vált politikus a reform elemei közül az állam működési kiadásainak csökkentését, a rászorultsági elv erősítését és az ideiglenes szolidaritási adók megszüntetését emelte ki.

A javasolt csomag további részei az adóbürokrácia csökkentése, az adó- és államadósság csökkentését célzó adóreform alap felállítása, a pártfinanszírozás rendbetétele, a korrupció visszaszorítása és egy új közpénzügyi törvény.

Arra a kérdésre, hogy ha az SZDSZ kormányon belül nem tudta elérni az egykulcsos adó bevezetését, nem csökkent-e most ennek az esélye, Kóka János úgy válaszolt: az adórendszer a Pénzügyminisztérium kezében volt, az SZDSZ minisztereinek nem volt eszközük a közteherviselés befolyásolására.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×