eur:
389.4
usd:
361.4
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elbúcsúzott a szocialistáktól Kóka János

Az SZDSZ elnöke hétfőn megköszönte az MSZP-frakciónak a 14 évnyi együttműködést, miután részt vett a volt koalíciós partner képviselőcsoportjának ülésén. Kóka János arról beszélt: pártja konstruktív ellenzékiségre készül.

Konstruktív ellenzékként kíván működni a Parlamentben a Szabad Demokraták Szövetsége - mondta Kóka János pártelnök-frakcióvezető, miután, immáron ellenzéki képviselőként, búcsúlátogatást tett a szocialisták képviselőcsoportjának ülésén. A politikus megköszönte a szocialistáknak az elmúlt tizennégy év együttműködését, amelyből tíz esztendőt kormányon töltöttek.

A szabad demokrata politikus közölte: az SZDSZ a továbbiakban nem támogat semmiféle megszorító intézkedést vagy a reformok visszavonását, ám a takarékos állam megteremtését továbbra is szorgalmazza.

Kóka János hozzátette: szigorodik a párt frakciószabályzata, olyan, betartható elvárásokat vezetnek be a képviselőkkel szemben, amelyek motiválják a fegyelmezettséget. Az SZDSZ a bizottságokban is biztosítja a parlamenti munka folyamatosságát: ha nincs szakmai kifogásuk, akkor az Országgyűlés napirendjét is megszavazzák majd.

A bizottságokban visszavonják az úgynevezett "biankó helyettesítést", tehát az MSZP-s politikusok már nem szavazhatnak a hiányzó szabad demokraták helyett.

Kérdésre válaszolva Kóka János közölte: Dióssy Gábor államtitkár távozik az egykori Gazdasági és Közlekedési Minisztériumból, Dióssy László esetében pedig az új környezetvédelmi és vízügyi miniszter dönti majd el, hogy együtt akar-e vele dolgozni.

Az SZDSZ elnöke megjegyezte: továbbra is egykulcsos adórendszert szeretnének, amivel kapcsolatban ötpárti egyeztetést is szorgalmaznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×