eur:
386.93
usd:
358.16
bux:
68925.77
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Nagy tételben lopták az üzemanyagot Százhalombattán

Száz-százötven millió forint értékű üzemanyag-lopást derített fel a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A tájékoztatás szerint a tízfős csoport a Mol százhalombattai olajfinomítójának rendező-pályaudvaráról vitt el benzint és gázolajat; a bűncselekményben résztvevő vasutasokat, valamint az orgazdát elfogták.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: a Mol tavaly nyáron tett feljelentést, hogy a Dunai Finomítóból kikerülő vasúti tankerekből körülbelül 50 millió forint értékű benzin, illetve gázolaj tűnt el.

Bucsek Gábor hozzátette: az őrizetbe vett 11 gyanúsított közül tízen a Dunai Finomító melletti vasúti rendező-pályaudvaron dolgoztak. A beismerő vallomások alapján a szervezett olajlopás 2006 januárjában kezdődött, alkalmanként 2-3 ezer liter üzemanyagot fejlettek le a tankerből a plomba megsértése nélkül.

A lopott benzint vagy gázolajat egy orgazda vette át, aki feltehetően belföldön értékesítette azt.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: akár 190 tagú lehet a magyar olimpiai csapat Párizsban

Fábián László: akár 190 tagú lehet a magyar olimpiai csapat Párizsban

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára szerint 22-23 sportágban lehetnek majd érdekeltek a mieink Párizsban, ahol ideális szálláshelyet sikerült lefoglalniuk a magyar szervezőknek. Arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a legtöbb magyar induló számára egy vagy két edzésnapot biztosítanak a helyszínen, még mielőtt megkezdődik a versenyük.

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Taktikai sikert arattak az oroszok Harkivnál, kiderült, miért kellett távoznia Sojgunak – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Taktikai sikert arattak az oroszok Harkivnál, kiderült, miért kellett távoznia Sojgunak – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Megszólalt a kijevi katonai irányítás a harkivi offenzívával kapcsolatban, amelyben elismerték, hogy az oroszok taktikai sikereket értek el a Vovcsanszkért vívott harcban – írja az Ukrajinszka Pravda. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) elemzőház Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter menesztése és Andrej Belouszov gazdaságpolitikus kinevezése kapcsán azt írta, Putyin elhúzódó háborúra készülhet, ezért a háborúra akarja mozgósítani a gazdaságot, és fel akarja pörgetni a hadiipart. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×