eur:
389
usd:
361.61
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Három kisgyerek halt meg szén-monoxid-mérgezésben

Másfél órás orvosi segítségnyújtás és küzdelem ellenére mindhárom gyermek életét vesztette a Veszprém megyei Tüskevár községben egy lakástűz miatt keletkezett szén-monoxid-mérgezésben - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az egy, kettő és hároméves kisgyermek egy szobában tartózkodott, ahol a függöny kapott lángra, és szén-monoxidot lélegzett be - mondta Győrfi Pál.

Tájékoztatása szerint a helyszínre két mentőhelikoptert és több rohamkocsit is riasztottak, de mindhárom gyermeknek leállt a szíve, és a másfél órás küzdelem és többszöri újraélesztés ellenére életüket nem sikerült őket megmenteni.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, a tűzoltókat is riasztották a helyszínre, de mire kivonultak, a tüzet már megfékezték.

A megyei rendőrség sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta, az édesanya mindössze öt percre ment át a szomszédba, ez idő alatt keletkezett a tűz, és a függöny mellett egy tollpárna is meggyulladt.

Az anya sokkos állapotban

A gyerekek édesanyját sokkos állapotban szállították az ajkai kórházba - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Nincs kihallgatható állapotban - tette hozzá Futtató Norbert.

Az ügyeletes tájékoztatása szerint az apa a tragédia időszakában Ajkán, a munkahelyén dolgozott, a rendőrök értesítették, jelenleg az ajkai rendőrkapitányságon tartózkodik - mondta a sajtóügyeletes, megjegyezve, hogy az apát minden bizonnyal a rendőrség kiviszi a városból a család tüskevári lakására.

Futtató Norbert elmondta: az apát rendkívül lesújtotta a hír, de elhárította, hogy orvost hívjanak hozzá.

Mint mondta, az elsődleges vizsgálatok alapján a tüzet az okozta, hogy a gyermekek vélhetően valamilyen tűzgyújtó eszközzel - nagy valószínűséggel gyufával - játszottak.

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke az MTI-nek elmondta: függetlenül attól, hogy roma vagy nem roma gyermekek estek áldozatul a balesetnek, minden segítséget megadnak a szülőknek a jövőre vonatkozóan.

Kolompár Orbán közölte, kedden Kozák Jánossal, a Veszprém Megyei Cigány Érdekvédelmi Szövetség elnökével közösen felkeresik a szülőket, és részvétük kifejezése mellett anyagi segítséget adnak a temetéshez, vagy más egyéb kiadásukhoz. A roma politikus azt mondta: "a bajban nemzetiségtől függetlenül össze kell fognia az embereknek, a társadalomnak, és megmutatni, hogy felebaráti szeretettel és szolidaritással tudunk és akarunk segíteni embertársainkon".

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×