eur:
402.09
usd:
366.04
bux:
74032.43
2024. október 8. kedd Koppány

Dávid Ibolya: "Az SZDSZ meg akarja őrizni a hatalom előnyeit"

Nincs érdemi kormányzás Magyarországon; új miniszterelnökre és új kormányra van szükség - mondta Dávid Ibolya újságíróknak pénteken azt követően, hogy Sólyom László köztársasági elnökkel a koalíciós válságról konzultált.

"Amolyan kint is vagyok, bent is vagyok" állapot alakult ki azzal, hogy az SZDSZ kilép a koalícióból, de a felügyelő bizottságokban, az igazgatótanácsokban és a köztestületekben megtartja pozícióit - jelentette ki Dávid Ibolya. A liberális párt meg akarja őrizni a hatalom előnyeit, de a kormányzás felelősségét nem vállalja - mondta a demokrata fórum elnöke.

Dávid Ibolya szerint új miniszterelnökre és új kormányra van szükség. Hozzáfűzte: ezenkívül érdemi kormányzás és reformok kellenek.

Az MDF elnöke szólt arról is, hogy nem hisz a kisebbségi kormányzásban, mert - mint fogalmazott - ami nem ment a koalícióban, miért menne kisebbségi kormányzással.

"Állunk az előrehozott választások elé" - mondta az MDF elnöke, aki leszögezte azt is: az MDF nem készül semmiféle koalícióra.

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn jelentette be, hogy a következő napokban találkozni fog a parlamenti pártok vezetőivel, mivel személyesen kíván tájékozódni a kialakult koalíciós válságról.

Az államfő elsőként szerdán Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, szocialista pártelnökkel találkozott, őt Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke követte.

A köztársasági elnök pénteken Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével és Dávid Ibolyával, az MDF vezetőjével konzultált, majd hétfőn Kóka Jánost, az SZDSZ elnökét fogadja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×