eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Börtönbüntetés a tanárverő anyának

Jogerősen négy hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Keszthelyi Városi Bíróság azt az anyát, aki tavaly ősszel a zalaszentgróti általános iskolában az osztályteremben bántalmazta másodikos lányának tanárát.

Az anya számon akarta kérni a tanítónőn gyermeke fekete pontjait, és azt állította, hogy lányát többször is megverték az osztálytársai. Az osztályteremben először csak a hangját emelte fel, majd amikor két kislány ellen fordult azzal, hogy ők bántották a lányát, a gyerekeket védve eléjük lépő tanítónőt szidalmazta tovább.

Amikor a pedagógus felszólítására sem hagyta abba a hangoskodást és nem akart kimenni teremből, az asszony a pedagógus nyakához kapott, de csak a karját érte el. Ezt követően a férje vonszolta ki a magáról megfeledkező asszonyt a tanteremből.

Az atrocitásnak az osztályban lévő 17 gyerek mindvégig tanúja volt, sokan megijedtek és sírva fakadtak. A történtek miatt másnap a szülők rendőri védelmet kértek, mert a viselkedése miatt általuk kérdőre vont anya ezután sem higgadt le.

A nő a tárgyalás során tagadta, hogy kezet emelt volna a pedagógusra, de a tanár és a tanúként meghallgatott szülők vallomása alapján a bíróság bizonyítottnak találta a vádat.

A tanítónő ugyanakkor tanúvallomásában beszámolt arról is, hogy a tavaly ősszel történt esetet követően az iskolában az anyával is leültek beszélni, és azóta kiegyensúlyozottabb lett a viszonyuk.

A tárgyalás végén a bíró a felfüggesztett börtönbüntetés mellett az asszony mellé pártfogó felügyelő kirendeléséről is döntött. Az indoklás szerint a megengedhetetlen módon elharapózott iskolai atrocitások miatt kellett kiszabni szabadságvesztést, de enyhítő körülményként vette figyelembe a bántalmazó büntetlen előéletét, és azt, hogy azóta rendeződni látszanak a konfliktusok.

Miután az ügyész, valamint a védő nélkül a bíróság elé állt vádlott is elfogadta az ítéletet, ezért az jogerőssé vált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×