eur:
389.2
usd:
363.72
bux:
68263.41
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sokkoló kiállítás a motoros balesetekről

Évről évre nő a motoros balesetek száma, a kedvezőtlen tendencia megfordítása érdekében baleset-megelőzési napot tart szombaton a rendőrség a fővárosban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban elmondta: a motorosok sok balesetet okoznak a fővárosban, és gyakran is sérülnek meg.

Az ilyen balesetek száma évről évre nő, tavaly tizenegy motoros halt meg a fővárosban. Ezen szeretnénk változtatni, ezért egy rendezvény keretében igyekszünk gyakorlati és elméleti tanácsokkal ellátni őket - jelentette ki Tafferner Éva.

A szóvivő szólt arról is, hogy a legtöbb motoros baleset a Nagykőrösi, a Budafoki, a Váci és az Üllői úton történik. A legtöbb tragédia a gyorshajtás és az előzési szabályok meg nem tartása miatt következik be.

Az újszerű, "Ne légy bogár!" elnevezésű balesetmegelőzési napon felállítottak egy motoros pályát az '56-osok terén, ezt mindenki kipróbálhatja.

Teszteket is ki lehet tölteni, a motoros balesetekről lesz egy elég sokkoló kiállítás, délután pedig Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző tart egy bemutatót - számolt be a további programokról Tafferner Éva.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×