eur:
389.37
usd:
364
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szili: "Nem személyi kérdésről van szó, hanem az ország stabilitásáról"

El kell kerülni az előrehozott választásokat, azonban ha a társadalom nagy többségének ez az elvárása, akkor ez az út is szóba kerülhet - mondta az InfoRádiónak az Országgyűlés szocialista elnöke. Szili Katalin hozzátette: nem feladata eldönteni, hogy ki vezesse a kormányt, de nem is személyi kérdésről, hanem Magyarország stabilitásáról van szó.

"Nyilvánvaló, milyen sikerrel kecsegtetne bennünket az előrehozott választás" - ezzel magyarázta Szili Katalin az InfoRádiónak, miért szeretné elkerülni ezt az MSZP.

Magyarország számára gazdasági szempontból és a reformfolyamatok miatt is nagyon fontos, hogy a stabilitás megőrizzük - tette hozzá az Országgyűlés elnöke. Szili Katalin hangsúlyozta: számára nem személyekről van szó, hanem az ország stabilitásáról, az emberek hitéről és bizalmáról, és a koalíció hitelességéről.

Nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc képviseli-e még ezt a hitelességet, alkalmas miniszterelnöke-e még ő az országnak. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban sem beszélt személyekről, ennek ellenére mindenki különböző következtetéseket volt le a szavaiból.

"Nekem elveim vannak, és sokszor bebizonyosodott, hogy a véleményem - például az egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatban -, amellyel kisebbségben maradtam, igaznak bizonyult" - hangsúlyozta a szocialista házelnök.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×