eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Írásban kérne garanciát az MSZP az SZDSZ támogatásáról

Írásban kötne szerződést az MSZP az SZDSZ-szel arról, hogy a liberálisok milyen kormányzati programokat támogatnak a jövőben a parlamentben.

Burány Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az ATV esti hírműsorában azt mondta: az ország stabilitása és a pénzügyi körök megnyugtatása érdekében ezt tartanák a legjobb megoldásnak a szocialisták.

Az államtitkár közölte: vasárnapra elkészül az MSZP programja arról, milyen lépéseket tervez a közeljövőben a nagyobbik kormánypárt; a dokumentumot a parlamentben ismertetik.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője az InfoRádióban azt mondta: nem kötnek írásbeli megállapodást a szocialistákkal. "Ezt a megállapodást koalíciós szerződésnek hívják, és éppen most mondja fel az SZDSZ" - fogalmazott.

A liberális politikus hangsúlyozta: amennyiben az MSZP olyan törvényjavaslatokat nyújt be a parlamentben, amely az SZDSZ számára elfogadható, azt támogatni fogják.

Úgy fogalmazott: a szocialista párt felmondta a koalíciós szerződést, miután egyoldalúan módosítja a már elfogadott pénztártörvényt.

Az MSZP azután jelentette be, hogy kész a kisebbségi kormányzásra, hogy Horváth Ágnes szabaddemokrata egészségügyi miniszter hétfői leváltása után az SZDSZ április 30-ával visszahívta minisztereit.

Gyurcsány Ferenc kormányfő azóta többször hangsúlyozta, hogy a koalíciót még nem mondták fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×