eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A kormány helyettesítésére készül a Fidesz

Törvényjavaslatokat dolgoz ki a Fidesz a párt Erős Magyarország című programja alapján. Navracsics Tibor frakcióvezető a TV2 reggeli műsorában azt mondta: az indítványokat benyújtják az Országgyűlésnek.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: ez nem szokásos ellenzéki magatartás, hiszen a normális ügymenet szerint a kormánynak kellene törvényjavaslatokat benyújtania, a kabinet azonban hónapok óta nem működik.

Ezzel összefüggésben már egy sajtótájékoztatón Navracsics Tibor azt mondta: idén az Országgyűlés nyolc törvényt fogadott el, de ezek közül kettő nemzetközi szerződés magyar jogrendbe ültetése, egy pedig az egy- és kétforintosok bevonása, ami nem a kormányzati politika megvalósításáról szól.

A Fidesz frakcióvezetője kérdésre válaszolva hangsúlyozta: bármikor van esélye az előre hozott választásoknak, de - mint mondta - ez alapvetően a kormányoldalon múlik.

A politikus úgy véli: csak május 1-én dől el, hogy a jelenlegi felállásban megszűnik-e a kormány; az SZDSZ április végi küldöttgyűléséig nem lehet eldönteni, hogy a párt ellenzéki lesz-e vagy sem. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP még két-három hónapig vitatkozni fog arról, milyen értékek mentén politizáljon és ez azt jelenti, hogy az év első kilenc-tíz hónapját elpazarolták.

A frakcióvezető szólt arról is, hogy pártja valójában nem áll olyan jól, mint ahogy a közvélemény-kutatási adatok tükrözik. Navracsics Tibor szerint az a több mint 3 millió ember, aki igennel voksolt a népszavazáson, nem automatikusan Fidesz-szavazó, ezért a párt felelőssége most az, hogy bebizonyítsa, méltó a hosszabb távú támogatásra.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×